Afdak voor fietsen

Om de levensduur van fietsen te verlengen is het verstandig ze droog te stallen. Maar een schuur of houten blokhut oogt massief en vraagt om meer ruimte en maakt het moeilijker de fietsen in- en uit te rijden door een kleinere doorgang.

Manoto ontwikkelde een afdak voor fietsen die wel geheel af te sluiten is rondom, maar zonder dat het een massieve constructie is. Het bestaat uit een dak met zijwand, en een gordijn van dik zeil zodat het voldoende bescherming bied maar wel de mogelijkheid geeft de fietsen makkelijk in- en uit te rijden.

Het dak is gemaakt van watervast verlijmd hout, afgewerkt met dezelfde shingles als gebruikt voor het dak erboven. Voor een extra stevige constuctie is er gekozen voor stalen driehoeken om het dak te ondersteunen.

Om rondom bescherming te bieden is er gekozen voor een gordijn van dik zeil, te vergelijken met zeil wat gebruik word bij vrachtwagens. Dit zeil kan aan beide zijden makkelijk los of vast geklikt worden om het vervolgens open te schuiven. Omdat het buitenshuis word gebruikt is een standaard gordijnrail te gevoelig voor roest en vuil, daarom is er gekozen voor een stalen buis met ringen van band, een duurzame en vooral langdurig goed werkende oplossing.

Opdrachtgever: particulier
Oplage: 1 stuk