Berendropper 2000

Voor een bedrijf gespecialiseerd in evenementen in de buitenlucht is een van de activiteiten voor de kinderen droppings vanuit de lucht door gebruik te maken van een vlieger. De vlieger wordt opgelaten en ergens in de vlieglijn hangt een knuffelbeer met parachute of een aantal snoepzakjes. Op een gegeven moment worden deze knuffelbeer of snoepzakjes losgelaten zodat de kinderen deze kunnen vangen. De klant wilde graag een makkelijk inzetbaar en betrouwbaar product, waar de vlieger niet naar beneden hoeft worden gehaald om de nieuwe beren of snoepzakjes in de lijn te hangen.

Manoto koos voor een radiografisch systeem, zodat degene die op de knop drukt niet op een vaste plek hoeft te staan. Het systeem bestaat uit een loskoppel-unit die langs de lijn omhoog gaat, en een unit met de knop die op de grond blijft.
De loskoppel unit heeft twee katrolwieltjes zodat hij direct op de lijn geplaatst kan worden. Er kan gebruik worden gemaakt van een automatisch inklappend zeiltje zodat hij vanzelf via de lijn omhoog kruipt of kan hij omhoog worden getakeld. Een extra borging zorgt ervoor dat hij niet van de lijn af kan vallen tijdens gebruik.

De knop is geplaatst op een klein kistje die middels een band om de nek gehangen kan worden zodat beide handen vrij zijn om de beren of snoep vast te maken aan de loskoppel-unit. De knop is groot en rood, wat het extra spannend maakt voor de kinderen als ze zelf op de knop mogen drukken.

Het gehele systeem is erg makkelijk in gebruik en de batterijen zijn makkelijk op te laden door de speciale connectors. Doordat de loskoppel unit een ruim gewicht kan tillen en loskoppelen is het systeem ook inzetbaar voor andere doeleinden.

Opdrachtgever: J en J Outdoor Events
Oplage: 1 stuk