Interieur delen Citroen HY kampeerbus

Voor een oude Citroen HY, de welbekende golfplaten bus, vervaardigde Manoto een passende bekleding voor enkele delen van het interieur.

Na een grondige restauratie van het plaatwerk en het technische gedeelte van deze oldtimer kampeerbus kon een passende bekleding voor de deurpanelen en de motorkap (die in de bus tussen de bestuurder en de passagier zit) niet ontbreken.
De motorkap wel voorzien van een 40mm dikke laag schuim, om het geluid van de motor te dempen tijdens het rijden. Daarnaast werd het schuim voorzien van een bekleding van donkerblauw kunstleer met een donkerblauw stiksel. De bekleding werd vastgezet met kraalringen en bolkop parkers, een verbinding die Citroen veel gebruikte in het verleden voor interieurdelen.
Voor het handvat in het midden van de kap werden en speciale busjes in de bekleding geplaatst zodat het handvat nog netjes was vast te zetten in de dikke laag schuim. Voor de hevel om de kap te ontgrendelen werd er een speciale uitsparing gemaakt in de bekleding. Aan de linkerzijde werd er een gedeelte voorzien van minder dik schuim om de gaspedaal van de bus goed te kunnen bedienen.

De deurpanelen werden voorzien van een bekleding met dezelfde materialen en de vertikale stiksels.

Opdrachtgever: particulier
Oplage: 1 set bestaande uit 3 delen