KAP systeem

Voor eigen gebruik ontwikkelde Manoto een systeem om met behulp van een vlieger foto’s vanuit de lucht te maken. Het zogeheten KAP (Kite Aerial Photography) systeem, werd geheel in eigen beheer gebouwd. Vlieger fotografie is een leuke en mileu vriendelijke manier om vanuit de lucht foto’s te maken.

De camera die de foto’s maakt hangt in het systeem, en word bestuurd door de fotograaf middels een radiografishe verbinding. De camera kan van volledig naar beneden tot recht vooruit kantelen en 360 graden in het rond draaien. De fotograaf ziet precies wat de camera ziet door het draadloze video systeem en het video scherm beneden aan de grond, en drukt op het juiste moment op de knop om de foto te maken.

Het systeem is voorzien van een aluminium frame, geheel zelf ontworpen en vervaardigd. De tandwieltjes en servo’s komen uit de modelbouw wereld. De zender om het systeem te besturen werd uitgebreid met het videoscherm en de daarvoor benodigde electronica.

Naast het KAP systeem maakte Manoto een vlieger zeer geschikt voor Kite Aerial Photography, door de hoge vlieghoek en goede kracht met weinig wind.

Opdrachtgever: Eigen gebruik Manoto
Oplage: 1 stuk