Leren hangers RFID chips

In samenwerking met ED Productontwerp en Realisatie ontwikkelde Manoto een passende leren hanger voor een RFID chip.
De hangers werden gemaakt voor een tweede locatie van stichting het Paardenkamp, een plek waar paarden kunnen genieten van hun pensioen na vele jaren hard werken. De oude boerderij is een museum, en elke bezoeker krijgt een leren hanger mee tijdens zijn/haar bezoek. In een ruimte van de boerderij word de RFID chip word door een speciale lezer herkend en de bezoeker hoort een verhaal afgestemd op zijn/haar leeftijd. Zo is het museum interessant van jong tot oud.

Manoto verzorgde de productie van de leren hangers. De ruwe kant van het leer aan de buitenzijde van de hanger zorgt voor een natuurlijke afwerking, passend bij de oude boerderij en de paarden. Er word gebruik gemaakt van moderne technologie maar deze is mooi weggewerkt in de autentieke hanger.

Leer is een bijzonder product, aangezien elke huid, maar eigenlijk ook elk gedeelte van de huid uniek is. In een enkele huid kan er een groot verschil zijn in de dikte van het materiaal. Daarnaast heeft elke huid een andere vorm en zijn sommige stukken erg uitgerekt, met beschadigde plekken of gaten voor hoorns.
Dit in combinatie met de vele verschillende typen leer die voor deze hangers zijn gebruikt geeft elke hanger een eigen karakter.
Binnenin de leren hangers zit de RFID chip met een kunststof plaatje in de kleur van de route, die zichtbaar is door het gat in het leer.

Opdrachtgever: ED Productontwerp en Realisatie
Oplage: 400 stuks